Skorpor

 

Skorpor
(med mandel)

3 ägg
2  dl socker
100 g smält smör
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g sötmandel
1 msk finrivet citronskal

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
Blanda i de torra ingredienserna och arbeta till en deg.
Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma rullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda ca 20 minuter på 175 graders ugnsvärme.
Ta ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 100 grader.
Skär längderna i ca 1 cm:s tjocka skivor medans de är varma.
Lägg skivorna och torka skorporna på eftervärme. Obs! kolla värmen.

Kanelskorpor

2 st ägg
2 dl socker
75 – 100 g smör
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
lite kanel
strösocker

Som ovan. Blanda kanel och socker, strö över snittytan innan skorporna torkas.

image_pdfimage_print