Cupcakes 10 – 12 st
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl mjölk
50 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda smör och mjölk och tillsätt det. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör i smeten. Klicka smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader 10 – 15 minuter.
Låt muffisen svalna innan de dekoreras.
Chokladcupcakes: Ta 1,25 dl vetemjöl och 0,25 dl kakao
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Rör ingredienserna poröst.
Dela frostingen i tre delar. Färga två delar med olika färger.
Spritsa frostingen på muffinsen.