Svartvinbärspaj
Pajdeg med vatten:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
Pajdeg med ägg: (blir lite frasigare)
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör eller margarin
1 ägg
Ugn 200 – 225 grader
Förgrädda pajskalet ca 15 min. Häll i fyllningen och grädda ytterligare 15 minuter.
Fyllning alt.1:
5 dl svarta vinbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Fyllning alt. 2:
3 ägg
1 dl socker
2 dl svarta vinbär (mixade)
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop ägg och socker. Vispa ner vinbären, vetemjöl och vaniljsockret.
Häll i fyllningen på pajskalet. Grädda ytterligare 15 minuter.