Glassrulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning och dekoration:
1,5 liter vaniljglass
3 dl vispgrädde
färska bär eller frysta
citronmeliss eller mynta
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda torra de ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt sist mjölkn.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper vars kanter är vikta.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
Låt glassen stå ett tag i rumstemperatur så den mjuknar.
Bred ut glassen på den avsvalnade kakan och rulla ihop som en rulltårta.
Ställ i i frysen minst 2 timmar före servering.
Vispa grädden, bred den över rulltårtan och dekorera den.
Obs! ev. några droppar röd karamellfärg i grädden.