White Lady tårta
Chokladtårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en 1½ liters alt. 2 liters rund bakform.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsväme i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Pröva med en sticka.
Låt kakan kallna och dela den sedan i två bottnar.
Tryffelkräm:
200 g mörk choklad
1 – 2 dl grädde
Hackad dajm
Värm grädden i en kastrull, men den får inte koka.
Hacka chokladen och blanda den med grädden tills den är slät. Ställ kallt över natten.
Vispa blandningen med elvisp så den blir fluffig. Hacka dajm i små bitar och blanda med tryffelkrämen. Bred tryffelkrämen på den första botten, lägg den andra botten över.
Arraksgrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl fast vaniljkräm (kan uteslutas)
arrak
Droppa arrak i grädden, smaka. Vispa den pösigt. Blanda kall vaniljkäm med grädde.
Bred arraksgrädden över tårtan.
Eller pröva med smörkräm:
Smörkräm med arraksmak:
100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
arrak
Garnering:
Vit marsipan
Kavla marsipanen och lägg över tårtan. Det går att använda färdigkavlad marsipan.
Pudra med florsocker.