Biff Rydberg *

Biff Rydberg
2 port:

400 g potatis
2 gula lökar
250 g oxfilé, ryggbiff eller entrecote
1/2 tsk salt
Malen svartpeppar
Smör och rapsolja till stekning

Till servering:

Persilja
2 st äggulor
Senapskräm:
1 dl vispgrädde (lättvispad med lite socker)
nypa socker
1 msk senapspulver
1/2 msk dijonsenap
(ev. 1 msk riven ingefära)
salt och peppar

Skala potatisen och skär den i 1,5 cm tärningar. Skölj potatisen, låt rinna av.
Skär köttet i kuber 1,5 cm.
Skala löken och skär den i små tärningar.
1. Gör senapsgrädden först.
2. Fräs löken tills den är gyllenbrun.
3. Stek potatisen i smör tills den är mjuk. Salta och peppra. Tag upp den och håll den varm.
4. Stek köttet hastigt i en riktigt varm stekpanna, salta och peppra. Köttet ska vara medium.

Lägg upp potatis, lök och kött på en varm serveringsfat.
Strö över hackad persilja. Servera genast med en rå äggula per person.
Eller lägg på tallrikar i grupper, strö över hackad persilja och servera med senapskräm och rå äggula per person.


image_pdfimage_print