Brulépudding*

Brulépudding 4 – 6 port:

2 dl mjölk
3 dl grädde
vaniljstång
1 dl socker
5 äggulor

Till garnering:
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

Sätt ugnen på 150 grader.
1.Blanda mjölk och grädde i en kastrull. dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Fröna och vaniljstången blandas med gräddmjölken.
Tillsätt hälften av sockret och låt alltsammans koka upp under omrörning.
Låt svalna något.
2.Vispa ihop äggulorna och resten av sockret.
3.Vispa ner mjölk- och grädd-blandningen lite i taget i äggsmeten. Fortsätt att vispa så att äggen inte skär sig. Ta upp vaniljstången. Fördela krämen i portionsskålar.
4.Gör en vattenbad (Hett vatten i en ugnsform) Vattnet ska nå halva höjden på ugnsformarna.
5.Grädda i nedre delen av ugnen 20 – 45 min, beroende på storleken på formarna. Puddingarna ska vara fasta men lite dallriga.
Låt krämen bli riktigt kall i kylen, gärna över en natt.
6.Strö socker/farin över ytorna. Färgsätt med en liten brännare eller ställ formarna högst upp i ugnen under grillvärme, med luckan öppen.
Sockret ska få färg och knäckig konsistens.

image_pdfimage_print