Brysselkålsallad

Ljummen brysselkålsallad ca 4 port

400 g brysselkål, ansade och delade på mitten
smör, rapsolja
strösocker eller råsocker
grovriven ost (västerbotten)
1 dl soltorkade tomater i strimlor (frysta eller inlagda)
salt och peppar
Rostad lök över

Bryn brysselkålen lite lätt i smör och olja. Strö över socker.
Häll brysselkålen på ett vid, lågt fat, Fördela över den rivna osten och tomatstrimlorna.
Krydda med salt och peppar. Strö över rostad lök.

Brysselkålssallad med fetaost

500 g brysselkål
vatten + salt

2 msk balsamvinäger
65 g valfri salladsmix
1 st granatäpple kärnorna
200 g fetaost

Dela brysselkålen i halvor. Koka dem i saltad vatten ca 5 minuter.
Sila ur vattnet.
Lägg salladsmixen på ett fat, fördela brysselkålen över.
Strö kärnorna av granatäpplen. Droppa balsamvinägern över.
Sist smulas fetaosten.
Tips! Stek brysselkålen i smör eller olja, istället för kokning.

image_pdfimage_print