FÖRRÄTTER OCH APTITRETARE
Aptitretare
Tunnbrödsrullar med lax
Tunnbrödsrullar med skinka
Laxsnurror
Nubbesallad / Gubbröra
Utöröra och Skagenröra
Öjebyröra och Vegetarisk Öjebyröra
Skinknubbe och Skinkröra med pepparrot
Fyllda coctaitomater
Sushi
GRÖNA RÄTTER
Potatissallader
Potatisgratäng, Rotfruktsgratäng
Grönt
Bönsallad
Melonsallad med feta
FISKRÄTTER
Ugnstekt lax med kall sås
Asiatisk lax med ris
Fisksallader
KYCKLINGRÄTTER
Kycklinggratänger
Kycklingspett
Kycklingsallader
Pastasallad med kyckling
KÖTTRÄTTER
Marinerad rostbiff
Vitlöksmarinerad fläskfilé
Fläskkarré med gräddsås
Ugnstekt fläskfilé
Dubbelmarinerad fläskfilé
PAJER
Kalla pajer
Varma pajer
DESSERTER:
Tårtor, Päron med kolasås
Buffé av olika slag är alltid lyckad och gör ofta de trevligaste festerna. Det är lätt att förbereda så
värdfolket får tid att umgås med gästerna. Ingen vill väl stå vid spisen hela kvällen.
Maten kan lagras i kyl eller frys, bara att ta fram och värma eller lägga upp.
Med våren kommer flera olika festtillfällen: Påsk, Valborg, examen, bröllop, Pingst, Midsommar mm.
Surströmmingspremiär, kräftskiva osv…hur många fester som helst.
Varför inte ett knytkalas där var och en får ordna sin speciella favoriträtt?
En buffé kan vara från en liten buffébricka till en stor buffé på långbord, allt utifrån fantasi och budjet.