Fyllda tomater 40 st:
40 coctailtomater
2 dl kesella
½ dl färskriven parmesan
2 msk hackad rucolasallat
salt och peppar.
Skär av toppen på varje tomat, spara den tilllock.
Skär även av yttersta delen av bottnen, så den kan stå utan att tippa.
Gröp ur kärnorna med en sked.
Blanda samman kesella, parmesan och rucola. Smaka av med salt och peppar.
Fyll tomaterna genom att försiktigt spritsa i röran och lägg på tomatlocken.
Pestofyllda tomater 40 st
40 coctailtomater
1 sats pesto
basilikablad till garnering
Pesto:
1,75 dl rostade pinjekärnor
3 – 4 krukor basilika
4 hackad vitlöksklyfta
4 dl riven parmesanost
3 dl olivolja
salt och svartpeppar
Skär ett lock av tomaterna och gröp ur innehållet. Låt torka upp och ned på en hushållspapper. Fyll halvorna med pesto.
Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa allt till en grön massa.Låt vila i kylen.
.
Getostfyllda coctailtomater för 40 st:
40 coctailtomater
Fyllning:
350 g mjuk getost (eller fetaost)
2 dl créme fraiche
salt, svartpeppar
Skär lock på tomaterna och gröp ur innhållet med en sked.
Mixa osten och tillsätt créme fraiche så osten blir krämig.
Smaksätt och fyll tomaterna med ostkrämen.