Kycklingspett

Kycklingspett med teriyaki 20 st

1,450 g kycklingbröstfilé
2,5 msk kinesisk soja
1,5 tsk salt
3 msk malen grovsvartpeppar
5 tsk teriyakisås
1 tsk sambal oelek
1,5 msk sesamfrön

Lägg träspetten i blöt. Små spett eller delade grillspett.
Skär kycklingen i små kuber och blanda med sojan.
Trä upp dem på grillspetten.
Lägg dem på en plåt och grilla i +250 grader ca 15 minuter.
Salta och peppra. Blanda teriyaki och sambal och pensla spetten med det.
Strö över sesamfrön. Servera med tomater och sallad.

Kycklingspett 40 st

1250 g kycklingfilé

Marinad:
0,75 dl olja
2 msk japansk soja
2 msk kycklingfond
4 tsk chilikrydda
2,5 tsk sambal oelek

.
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda tvärgånde strimlor. Dela sedan i tärningar.
Blanda marinaden i en plastpåse eller i en skål. Lägg kycklingen i marinaden.
Marinera kycklingbitarna i kylen några timmar.
Trä upp kycklingbitarna i tunna spett. Ta upp spetten och pensla med resten av marinaden och placera dem i en långpanna.

Ugnstekta spett: Ugnen 200 – 225 grader ca 20 minuter. Vänd och pensla med marinaden efter halva tiden.
Grillade spett: Ugnen på grill-läge. Placera plåten högt upp i ugn med grill och grilla 6 – 8 minuter eller tills de är genomstekta.
Ta ut plåten efter halva tiden, vänd spetten och pensla mer med marinad.
Låt spetten kallna snabbt. Täck över och förvara i kylskåp fram till servering.

image_pdfimage_print