Nubbesallad 10 port
10 kokta potatisar
2,5 små rödlökar
5 hårdkokta ägg
350 g matjesill
6 dl hackad purjolök
3,5 dl gräddfil
3,5 dl majonnäs
7 msk kaviar
2,5 dl dill
2,5 dl persilja
3 krm peppar
Tärna potatis, hacka löken, de hårdkokta äggen och matjesillen.
Blanda försiktigt alltsammans i en skål och låt salladen stå över natten.
Servera salladen med grovt mörkt bröd eller knäckebröd.
En ”lille en” är inte helt fel till denna sallad.
Gubbröra 10 port
250 g hackad ansjovisfilé
7 hårdkokta hackade ägg (8 minuters)
7 kokta potatisar (kan uteslutas)
4 msk créme fraiche eller majonnäs
2,5 msk finskuren dill
2,5 msk finskuren rödlök
2,5 msk gräslök
2,5 krm svartpeppar
Tärna ansjovis, ägg och potatis.
Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Servera gubbröran med kavring eller med mjukt tunnbröd.
Kall öl och en nubbe passar till.