Potatissallad: 10 port
Klassisk
1 kg kall, kokt, tärnad potatis
3 dl vispgrädde
1,5 dl majonnäs
Hackad persilja eller dill
1 tsk grovmalen svartpeppar
eventuellt salt
( 75 g kapris)
Potatissallad
1 kg potatis (små, gärna färsk)
2 -3 msk raps-eller olivolja
2 – 5 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
salt, svartpeppar
Borsta potatisen väl. Koka och häll upp i en skål.
Halvera stora potatisar.
Pressa vitlöken i oljan och klipp i persiljan.
Dra några varv på pepparkvarnen, salta och blanda väl
med den heta potatisen.
Potatissallad med salsa verde 10 port:
0,75 kg potatis, kokt och skivad eller tärnad
1 st rödlök, i tunna klyftor
Salsa verde: Grön sås
2 dl gräslök
2 dl persilja
2 msk kapris
2 dl olivolja
2 tsk ljus fransk senap
2 tsk vitvinsvinäger eller citronsaft
lite salt
Kör lök, persilja och kapris i en matberedare, häll på olja och senap och fortsätt blanda.
Smaka av med vinäger eller citronsaft och salt. Slä såsen över potatisen.