Cole slaw

coleslav4p

Cole slaw

¼ vitkålshuvud
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 st morot
1 msk senap
1,5 dl creme fraiche (eller gräddfil)
½ dl majonnäs
(ev. 1 msk apelsinjuice)

.
Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, kryddor och vinäger.
Blanda med händerna – tryck till ordentligt, för att kålen ska mjukna.
Tillsätt riven morot, senap, creme fraiche, majonnäs och blanda.
Låt stå och dra.

 

 

Ananas – coleslaw 6 port

300 g vitkål
5 salladslökar
1 burk krossad ananas (430 g)
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
salt, peppar

Strimla vitkålen fint, använd gärna osthyvel.Lägg den i kallt vatten ett par timmar för att bli krispig.
Skiva salladslöken fint. Blanda vitkål, salladslök och avrunnen
krossad ananas.
Rör samman majonnäs och gräddfil i en stor skål. Vänd ner
vitkålsblandningen. Krydda.

image_pdfimage_print