Drömrulle

 

 

Drömrulle
(Drömtårta är glutenfri och med mjölkfri margarin även mjölkfri)

3 ägg
1 äggvita
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

Fyllning: (smörkräm)
100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker till skum. Rör försiktigt ner potatismjölet blandat med kakaopulver och bakpulver. Häll smeten i en långpanna med smörpapper eller bakplåtspapper. Grädda ca 5 min. i 250 graders varm ugn.
Vänd upp kakan på sockrat smörpapper, och låt den kallna.
Rör smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Bred krämen på kakan och rulla ihop den.

image_pdfimage_print