Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé 8 – 10 port

1,2 – 1,5 kg fläskfilé

Marinad: rör ihop
2 st vitlöksklyftor, krossade
1 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
1 dl extra jungfruolja
1 tsk torkad timjan

Marinad 2: rör ihop
1 st vitlöksklyfta , finhackad
1 st röd chili
3 msk kinesisk soja
3 msk röd balsamvinäger
1,5 dl extra jungfruolja
3 msk bladpersilja, finhackad
salt och svartpeppar

Lägg ner köttet i marinad 1, och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet.
Sätt ugnen på +175 grader. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan filén i en ugnsform. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på +70 grader.
Lägg ner det varma köttet i marinad 2, och låt stå minst 2 timmar i kylen, gärna längre. Vänd köttet i marinaden ett par gånger.
Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Smaka av marinaden med salt, peppar och olivolja. Ringla marinaden över köttet.

Servera köttet med kall eller ljummen potatissallad, potatisgratäng eller ugnstekta potatisar och grönt.




image_pdfimage_print