Keftedes
Keftedes – Grekiska köttbullar
Grekiska köttbullar 4 port
Keftedes
500 g lammfärs eller nötfärs
2 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
4 msk ströbröd + 8 msk vatten
1 tsk oregano eller persilja
1 tsk salt
peppar
olivolja
Tomatsås:
1 lök finhackad
1 msk olja
4 dl passerade tomater
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
svartpeppar och oregano
ev.lite kajennpeppar
Sås: Fräs löken i olja.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småkoka 20 minuter.
Köttbullar: Låt ströbrödet svälla i vattnet en stund. Tillsätt ägg, färs och kryddor.
Knåda till smidig färs. Rulla köttbullar och bryn dem i olivolja runt om.
Låt färsbullarna sjuda i såsen och servera med kokt ris.