Grekisk pytt i panna med halloumi *

Grekisk pytt i panna med halloumi 2 port

2 port
200 g potatisar

1 röd eller gul paprika i strimlor
1 gul lök hackad
1/2 zucchini i tärningar
6 körsbärstomater halverade
50 g fetaost (strös över)

Marinad:
1/2 dl olivolja
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk malen ingefära eller 1/2 msk riven
1/2 msk sambal oelek
salt och peppar

200 g strimlad halloumi
1 msk olivolja

Kall sås:
1 burk créme fraiche
2 msk majonnäs
Italiensk salladskrydda
1/2 vitlöksklyfta (pressad) eller pulver

Skala och klyfta potatisen. Koka 3-5 minuter.
Lägg potatis i en ugnsform. Fördela grönsakerna överst.
Häll över marinaden.
Stek alltsammans i +225 graders ugnsvärme ca 45 minuter.
Strö över tärnad fetaost på den varma gratängen.

Stek halloumin separat i stekpanna och lägg strimlorna på pytt i pannan eller servera till.

Servera med den kalla såsen, eller med tzatziki och bröd.

image_pdfimage_print