
Grekisk pytt i panna
2 port
200 g potatisar
200 g fläskfilé i strimlor
1 röd eller gul paprika i strimlor
1 gul lök hackad
1/2 zucchini i tärningar
6 körsbärstomater halverade
50 g fetaost (strös över)
Marinad: (marineras ca 5 timmar)
1/2 dl olivolja
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk malen ingefära eller 1/2 msk riven
1/2 msk sambal oelek
salt och peppar
Kall sås:
1 burk créme fraiche
2 msk majonnäs
Italiensk salladskrydda
1/2 vitlöksklyfta (pressad) eller pulver
Marinera köttet ca 5 timmar.
Ta upp filéen (spara marinaden) Stek köttet separat i stekpanna.
Skala och klyfta potatisen. Koka 3-5 minuter.
Lägg potatis och kött i en ugnsform. Häll över marinaden.
Fördela grönsakerna överst.
Stek alltsammans i +225 graders ugnsvärme ca 45 minuter.
Strö över tärnad fetaost på den varma gratängen.
Servera med den kalla såsen, eller med tzatziki och bröd.