Grönt

.
Avocadosallad: 10 port

5 avocado
5 tomater
1 lök
1 isbergssallad
1/2 lollorosso eller frissésallad
lite färsk basilika
2 msk olja
3 ms pressad citron
salt, peppar

Gröp avocadon. Droppa på citron så mörknar det inte.
Skiva tomaterna och löken. Strimla sallad och basilikabladen.
Blanda och lägg upp salladen på stora fat. Droppa över olja och citron,
salta och peppra.

 

Raita med gurka och tomat 10 port:

6 dl matyoghurt (3 burkar)
3 msk hackad färsk mynta
3 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Blanda i små tomat- och gurktärningar

 

.
Sommar-gazpacho: 10 pers
(Spansk grönsakssoppa)

3 skivor vitt bröd
1 gurka
1 stor röd paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
8 tomater
7½ dl grönsaksbuljong
(tärning+vatten)
2 msk olivolja
5 msk pressad citronjuice
salt, peppar, tabasco

Lägg brödet i kallt vatten en kort stund. Skala gurkan, dela på längden
och gröp ur kärnorna. Skölj, dela och kärna ur paprikan.
Grovhacka lök, vitlök, gurka, paprika och tomater. Lägg urkramat bröd
och grönsaker i en mixer eller matberedare. Tillsätt buljongen, oljan,
juicen och kryddorna och kör till en tjock soppa. Smaka av och förvara
kallt till serveringen.
Servera gärna som en sopp-drink i små vida glas.

 

.

image_pdfimage_print