Köttfärsbiffar
2 port
200 g köttfärs
1 lök
2 msk ströbröd
0,75 dl vatten eller mjölk
½ ägg
3/4 tsk salt
peppar
4 port
400 g köttfärs
1/2 lök
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten eller mjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
peppar
Låt ströbrödet svälla i vätskan några minuter. Blanda köttfärsen med salt och peppar Finhacka löken och fräs den i margarinet. Blanda ihop köttfärs med lök och ströbrödet, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Forma 8 biffar och stek dom på båda sidor tills de är genomstekta.
Servera med sallad, tomater och mos eller hamburgerbröd. Eller med brunsås.
Lätt brunsås
2 port
2 dl vatten
1/4 – 1/2 köttbuljongtärningar
lite kinesisk soja
peppar
2 tsk vetemjöl
ev. svart vinbärsgelé
4 port
4 dl vatten
1/2 – 1 köttbuljongtärningar
lite kinesisk soja
peppar
4 tsk vetemjöl
ev. svart vinbärsgelé
Redning: majzenaredning
Koka upp vatten, köttbuljong, soja och peppar.
Gör en redning av vetemjöl och vatten. Red såsen och låt den koka upp.
Smaksätt med vinbärsgelé eller lite grädde.