Janssons Frestelse

janssons400

 

Janssons Frestelse

10 – 12 medelstora potatisar
1 stor gul lök
1 – 2 msk smör
1 burk ansjovisfilé (125 g)
nymalen svartpeppar
1,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Skala och skiva löken, fräs den i smör.
Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsform. Fördela löken och ansjovisen ovanpå potatisen. Tillsätt resten av potatisen, ansjovisspadet och peppra.

Häll på all mjölk och hälften av grädden.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Späd med resten av grädden och grädda ytterligare 15 minuter eller tills potatisen är helt mjuk.

 

Tips! Förbered Jansson dagen innan. Grädda då endast 30 minuter. Kyl ner den.
Resten av tiden (15 minuter eller längre) samma dag den serveras.

 

 

image_pdfimage_print