Jordgubbsdrömmar

image_print

Jordgubbsdröm 2 port

Maränger
Jordgubbar (färska eller djupfrysta)
Kesella jordgubb/lime
Maränger, jordgubbar och kesella varvas i glas.

En annan variant med lemon gurd:

Jordgubbsdrömmar:
Maränger
Jordgubbar
Vispad grädde
Lemon curd (enligt recept eller färdigköpt)

Syrlig kräm:
Kesella vanilj + lätt créme fraiche

Varva maränger, jordgubbar, vispad grädde och lemon gurd med den syrliga krämen.
(Pröva gärna Kesella jordgubb och lime)

Lemon curd:
½ blad gelatin
½ dl färskpressad citron
1 dl strösocker
20 g osaltad smör
2 ägg

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp citronsaften med hälften av sockret och smöret.
Tillsätt resterande socker tillsammans med äggen och rör kraftigt. När lemon gurden tjocknar silas den genom en tät sil. Tillsätt gelatinet och rör om.