Normal bufféportion är ca 500 g
Ju fler rätter – desto mindre portioner
Exempelvis: Recept på 4 port räcker till ca 10 – 12 buffeportioner.
Sedan kan man ta hänsyn till att en del äter mer, andra mindre.
Att man behöver inte lägger fram all mat på en gång, utan det ska finnas mat i kylen att fylla på. “Är det fest, då får maten inte ta slut”
Sill 3 sorter 50 – 75 g
Gräddfil 1/4 dl 20 g
Sillsallad 2 msk 50 g
Potatis 75 g
Löjrom mm. 15 g
Grönsallad 50 g
Tomatsallad 50 g
Rökt/grav lax 50 g
Gravlaxsås 2 msk 30 g
Kallskuret 50 g
Skinka 50 g
Rödkål 50 g
Små köttbullar 6 st 80 g
Prinskorv 60 g
Janssons frestelse 70 g
Julkorv 50 g
Mjukt bröd 50 g
Hårdost 25 g
Dessertost 15 – 25 g