Julbord bufféportioner

Normal bufféportion är ca 500 g
Ju fler rätter – desto mindre portioner
Exempelvis: Recept på 4 port räcker till ca 10 – 12 buffeportioner.
Sedan kan man ta hänsyn till att en del äter mer, andra mindre.
Att man behöver inte lägger fram all mat på en gång, utan det ska finnas mat i kylen att fylla på. “Är det fest, då får maten inte ta slut”

Sill 3 sorter       50 – 75 g
Gräddfil       1/4 dl   20 g
Sillsallad       2 msk 50 g
Potatis                       75 g
Löjrom mm.             15 g
Grönsallad                50 g
Tomatsallad              50 g
Rökt/grav lax            50 g
Gravlaxsås    2 msk 30 g
Kallskuret                  50 g
Skinka                        50 g
Rödkål                        50 g
Små köttbullar  6 st 80 g
Prinskorv                   60 g
Janssons frestelse     70 g
Julkorv                        50 g
Mjukt bröd                 50 g
Hårdost                       25 g
Dessertost            15 – 25 g

image_pdfimage_print