Kycklinggratäng

 

Het Kycklinggratäng 8 – 10 port 

1 kg  kycklingfilé
kycklingkrydda
6 dl gräddmjölk
4 msk majsenamjöl
4 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk Sambal Oelek
4 msk Mango Chutney (green label, orginal taste)
salt

Strimla eller dela kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja.  Krydda med kycklingkrydda.
Lägg  i en ugnsäker form.
Häll gräddmjölken i stekpannan med och red med majzenamjöl utrört  i lite vatten. Smaksätt
med pressad vitlök och curry.  Slå såsen över alltsammans.
Grädda 20 – 30 min i 200 graders ugnsvärme.

Servera med ris eller pasta och sallad. 

Sojakyckling i ugn 8 – 10 port
(lättlagad god bjudrätt till flera)

1 kg kycklingfilé
Sås:
1 burk créme fraiche
1 st grädde á 2,5 dl
2 tsk sambal oelek
½ dl kinesisk soja

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg de i en ugnssäker form.
Blanda resten av ingredienserna och häll såsen över kycklingen.
Grädda i 200 grader ca 45 minuter.

Servera med ris eller pasta sallad och bröd.

Kycklingfilé med bacon 8 – 10 port

1 kg kycklingfilé
50 g smör
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl vatten
Sås:
4 dl hönsbuljong
4 dl matlagningsgrädde
4 tsk soja
(1 msk senap)
Majzenaredning

2 pkt bacon (280g)
ev. 4 msk hackad gräslök eller färsk timjan

Dela kycklingen i bitar (ej för små) och bryn den runt om i smör.
Salta och peppra.  Fördela kycklingen i en ugnsform. Skölj stekpannan med 1 dl vatten och häll det i formen.
Grädda 20 – 30 min i 200 graders ugnsvärme tills kycklingen är genomstekt, innertemperatur+70 grader.
Sås:
Koka upp hönsbuljong och grädde, smaksätt med soja och senap. Red med majzenaredning. Häll såsen över kycklingen.
Stek bacon knaprigt, klipp i mindre bitar och strö över. Garnera med gräslök eller timjan.

Servera med klyftpotatis eller ris och broccoli

 

 

image_pdfimage_print