Kycklingspett

 

Kycklingspett 40 st

1250 g kycklingfilé

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk japansk soja
1 dl mango chutney
4 tsk chilikrydda
1 tsk pepparmix
2 krm hickory rökarom (Liquid Smoke)

Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda tvärgårnde strimlor. Dela sedan i tärningar.
Trä upp kycklingbitarna i tunna spett. Blanda marinaden (ganska tjock)
Pensla spetten och lägg dom i en långpanna, täck med plastfilm och låt marinera några timmar.
Ta upp spetten och pensla med resten av marinaden och placera dem i en långpanna.
Placera plåten högt upp i ugn med grill och grilla 6 – 8 minuter eller tills de är genomstekta.
Ta ut plåten efter halva tiden, vänd spetten och pensla mer med marinad.
Låt spetten kallna snabbt. Täck över och förvara i kylskåp fram till servering.

image_pdfimage_print