Marinerad rostbiff
2 kg rostbiff
Marinad:
4 – 6 pressade vitlökar
2 dl olja
2 -3 msk balsamvinäger
1 påse finhackade soltorkade tomater
1 dl hackade örtkryddor (rosmarin, timjam, basilika, dragon)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Garnering:
ca 10 pärltomater
½ dl hackad persilja
pinjenötter
Ca 2 dl syltlökar (kan uteslutas)
Blanda marinaden. Skiva den färdiga rostbiffen.
Häll marinaden över köttet. Låt den stå i minst 2 timmar.
Garnera med persilja, pinjenötter, syltlökar och tomater.
Vitlöksmarinerad fläskfilé 8 pers
(Serveras varm)
1,2 kg fläskfilé, putsad
Till marinaden:
½ dl svartvinbärssaft
½ dl olja
½ dl soja
6 st limeskivor
1 tsk grov svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor (ev. mer)
Blanda ihop marinaden i en skål.
Lägg ner fläskfilén i marinaden i ca 20 minuter.
Bryn filén först i en stekpanna runt om. Ugnstek färdigt
i 225 graders värme i ca 20 minuter. Låt svalna något.
Skär den i 1 cm tjocka skivor på snedden.
Senapsdressning:
1 dl olja
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk vinäger
1 – 2 krm salt
Vispa alltsammans till en tjock dressing.
Dekorera med senapsdressing, finskuren salladslök och riven pepparrot.