Nasi goreng

image_print

Nasi Goreng 2 port
Indonesisk risrätt


1,5 port kokt basmatiris

Raps- eller jordnötsolja
200 g kycklingfilé eller grillad kyckling
Kycklingkrydda
100 g wokgrönsaker
salt
1 tsk curry
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 msk sesamolja
3 – 5 krm Sambal oelek (stark)
1 msk ketjup manis

.
Koka riset i saltad vatten.
Skär kycklingen i strimlor. Stek kycklingstrimlorna i rapsolja, krydda med kycklingkrydda, ta upp dem.
Woka grönsakerna i rapsolja, ta upp dem.
Häll lite sesamolja i stekpanna, stek riset, krydda med curry, spiskummin och koriander.
Tillsätt kycklingen och grönsakerna. Krydda den färdiga rätten så stark som du önskar.

Servera med räkor eller med rostad lök och jordnötter

Riset kan bytas ut mot nudlar och då heter det Bami Goreng.