RABARBERKRÄM
6 dl rabarber skurna i bitar
4 dl vatten
0,75 dl socker (ev. mer) eller honung
(1 kanelstång)
(1 stjärnanis)
2 msk potatismjöl
0,5 dl vatten
Koka rabarber, vatten, socker eller honung och kryddor på svag värme
under lock tills rabarbern är mjuk, ca 5 minuter.
Smaka av med mer socker eller honung om det behövs mer sötma,
det beror på rabarberns syrlighet.
Blanda potatismjöl och vatten. Dra kastrullen från värmen och rör ner
redningen.
Låt krämen få ett hastigt uppkok och dra den från värmen.
Strö över socker och låt krämen svalna. Servera med mjölk.
RABARBERKOMPOTT
700 g rabarber
1,75 dl socker
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk malen kardemumma
Skär rabarbern i ca 2 cm:s långa bitar. Blanda alla ingredienserna i en rostfri kastrull.
Koka på svag värme ca 10 minuter.
Servera kompotten ljummen med vispad vaniljvisp.
Obs! Vaniljvispen måste vara riktigt kall då den vispas.