Aubergine tornedos

aubergineotornedos400

Aubergine tournedos med mozzarellafyllning 4 port

(OBS! Börja med potatis och gratinerade tomaterna)

2 auberginier
1 mozzarellaost 125 g
salt o peppar
2 msk parmesan
½ tsk graham masala

Auberginetournedos: Sätt ugnen på 175°C.
Skär auberginerna i 4 tjocka skivor (för 4 port), ca 5 cm. Häll av och skiva mozzarellan.
Skär ett snitt i varje aubergineskiva. Stek bitarna på över- och undersidan. Salta och peppra.
Lägg mozzarellaskivorna i snittet. Lägg auberginen i en ugnssäker form.
Strö över parmesanost och krydda med garam masala.
Sätt in nederst i ugnen i ca 10 minuter.

Tryffelsky

2 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
4/5 msk japansk soja
1 tsk tryffelolja
1 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
1 msk smör (rumsvarmt)

Tryffelsky: Koka ner rödvinet till hälften.
Tillsätt grönsaksbuljong, soja och tryffelolja. Rör ut maizena i lite vatten och red av. Smaka av med salt och peppar. Rör i smöret vid servering.

Serveras tillsammans med gratinerad tomat och vitlökspotatis eller potatisgratäng
.
Gratinerade tomater  4 st  halvor

2     st     tomater
5          soltorkade tomater
1,25  dl     brödsmulor av franskbröd
½         gul lök
½   msk kapris
1     kvist persilja (finhackad)
2    kvistar färsk basilika (finhackad)
4     msk olivolja
salt
1  torkad chilifrukt eller svartpeppar
ströbröd

Dela tomaterna i två delar, ta bort kärnhuset och låt tomaterna rinna av.
Värm upp 4 msk olivolja i en stekpanna och bryn det torra brödet tills de får färg.

Hacka soltorkade tomater i små bitar.
Finhacka löken och fräs den mjukt i stekpanna i 2 msk olivolja
Tillsätt soltorkade tomater, persilja och basilika. Blanda resten av ingredienserna och peppra.
Fyll tomathalvorna  med blandningen och ställ dem i en ugnssäker form.
Strö på ströbröd och ringla över olivolja.
Gratinera i ugnen +200 grader i 30 min. Låt svalna några minuter.

Vitlökspotatis:

Skiva potatisen och stek den 2-3 min på varje sida i stekpannan.
Smörj en ugnsform med margarin, gnid med vitlöken eller använd vitlökspulver. Fördela potatisen i formen, salta och peppra mellan varven.
Ställ formen i ugnen +200 grader tills potatisen är klar, ca 30 minuter.

image_pdfimage_print