Bresaolarullar

serranobresaolarullar400ny

Bresaolarullar 

140 g Bresaola (ca 16 skivor)
1 burk Mascarpone (250 g)
1 kruka basilika

Lägg ut bresaola omlott så det täcker bakplåtspapper.
Bred på mascarpone och strö basilikablad över. Rulla ihop till en rulle
och slå in bakplåtspappret. Förvara rullen i kylen, skär i skivor till servering.
Tips! Förbered dagen innan, skär upp till servering.

 

 

 

Räkmousse i krustader 4 port:

400 g räkor (med skal)
2 msk tomatpuré
2 blad gelatin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 press. vitlöksklyfta
½-1 msk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde

Små krustader
Färsk dill till dekorering

Skala räkorna. Finhacka dem. Blanda räkor och tomatpuré.
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten, ca 5 min. Krama ur dem, smält dem
i en kastrull över svag värme. Blanda gelatinet med räkmassan. Tillsätt
salt, peppar och vitlök. Smaka av med vinäger. Vispa grädden. vänd
försiktigt ner den i moussen. Häll upp moussen i en skål. Låt den stå
kallt till serveringen, minst 3 timmar. Fyll små krustader med moussen.
Dekorera med en dillvippa. Servera genast.

image_pdfimage_print