Långfredag

Ägghalvor med fyllning

4 ägg
Koka äggen 7 – 8 minuter
Kyl ner i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen i halvor.
Spritsa med valfri fyllning.

Kaviargrädde:
Vispa grädde
Spritsa eller klicka krämen på ägghalvorna.
Strö över torkad dill.

Wasabikräm  (vegetariskt)
1 mogen avokado
2 msk crème fraiche
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk wasabipasta
0.5 tsk färsk gräslök, fint skuren

Mixa avokadon med crème fraiche och citron,
smaka av med wasabipasta.
Spritsa eller klicka krämen på ägghalvorna.
Toppa med gräslök.

saffranslax400

Saffranslax

2 port

2 portionsbitar skinn-och benfri laxfilé
1 stor morot
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1,25 dl mellangrädde
1/2 pkt saffran
½ tsk hackad rosmarin (kan uteslutas)

4 port

4 portionsbitar skinn-och benfri laxfilé
2 stora morötter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl mellangrädde
1 pkt saffran
1 tsk hackad rosmarin (kan uteslutas)

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt o peppar. Blanda grädde med saffran och ev. rosmarin. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med klyftpotatis eller kokt ris.

 

fruktsallad400

 

Fruktsallad med ananas

2 port

1 burk ananas (eller färsk ananas)
60 g vindruvor eller björnbär
100 g melon
2 msk vaniljsocker
1 msk vit balsamvinäger
½ tsk svartpeppar

4 port

2 burkar ananas (eller färsk ananas)
120 g vindruvor eller björnbär
200 g melon
4 msk vaniljsocker
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk svartpeppar

 

Skär ananasen i bitar. Strö över med vaniljsocker, balsamvinäger och svartpeppar och låt sedan stå i 20 minuter.
Tillsätt sedan vindruvor eller björnbär och melon. Blanda sedan samman frukten.
Servera med vispad grädde.

 

 

 

 

image_pdfimage_print