Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara

2 port
2 port spaghetti (ca 140 g) nr.5
140 g bacon eller rimmat fläsk i strimlor / tärningar
olivolja och smör
2 äggulor
Svartpeppar, grovmalen
3/4 dl riven parmesan

4 port
4 port spaghetti (ca 280 g) nr.5
280 g bacon eller rimmat fläsk i strimlor / tärningar
olivolja och smör
4 äggulor
Svartpeppar, grovmalen
1,5 dl riven parmesan

Koka pastan i saltad vatten. Låt rinna av.

Vispa ihop ägg och salt under tiden som pastan kokar.
Värm olja och smör i en kastrull och lägg i bacon/fläsk.
Fräs sakta i ca 5 minuter.
Sila och häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon och strö över svartpeppar.
Rör om och dra kastrullen från värmen och häll ner äggulorna och hälften av osten under ständig omrörning.
Lägg upp på tallrikar. Strö över extra svartpeppar och resten av osten.

OBS! Äkta Italiensk Spaghetti Carbonara – Pasta alla carbonara innehåller ingen grädde. Men om man vill så går det att vispa ihop 1/2 -1 dl grädde med bacon och ost för krämigare pasta.

image_pdfimage_print