Patatas Bravas – Heta potatisar *

image_pdfimage_print

Brava -sås:
1 vitlöksklyfta i tunna skivor
1,5 msk olivolja
lite finhackad lök
1/2 dl vatten
1 tsk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 tsk vetemjöl
2 tsk paprikapulver
1-2 krm cayennepeppar
lite salt och peppar

Stek lökarna i olivolja på medelvärme tills de mjuknar.
Tillsätt paprikapulver och cayennepeppar och låt stekas med ca 1 minut.
Blanda vatten, fond, tomatpuré och vetemjöl. Häll i blandningen i
stekpannan och låt koka någon minut tills såsen tjocknar.
Mixa såsen eller sila den.

Potatis:
300 g potatis
olivolja
salt

Skala potatis och skär den i ca 2 cm:s kuber.
Hetta upp rikligt med olja i stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills de får fin färg.
Placera ut på hushållspapper, låt överskottsoljan rinna ur.
Servera i en varm skål/tapasskål eller direkt ur stekpannan.
Toppa potatisen med lite bravasås och häll resten i en liten skål bredvid.

Patatas Bravas kan serveras som tapasrätt eller tillbehör till kött, fisk mm.