Penne Arrabbiata

Pasta Arrabbiata

2 port
170 g penne rigate
vatten och salt
Tomatsås:
2 msk olivolja
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
chiliflakes eller färsk chili
2 dl passerade eller hackade tomater
salt
Till servering:
Parmesan, färskriven
ev. persilja till dekoration

4 port
340 g penne rigate
vatten och salt
Tomatsås:
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
chiliflakes eller färsk chili
4 dl passerade eller hackade tomater
salt
Till servering
Parmesan, färskriven
ev. persilja till dekoration

Koka pastan al dente i saltad vatten.
Tomatsås:
Sautera lök och chili på svag värme i olja tills de fått lite färg, men låt inte vitlöken bli för mörk.
Tillsätt tomaten och låt rätten puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och tillsätt resten av oljan.
Blanda pastan i tomatsåsen.
Servera rätten med parmesan och ev. finhackad persilja.

Tips! Tillsätt stekt bacon eller räkor i tomatsåsen eller servera till.



image_pdfimage_print