Potatiskaka och Rösti

Potatiskaka 3 port

6 medelstora potatisar av fast sort
1 morot
½ tsk salt
lite svartpeppar
olja

.
Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda i en bunke. Hetta upp en panna (gärna teflon) med lite olja.
Lägg strimlorna i pannan och platta ut dem till en kaka. Strö hälften av saltet och mal över lite peppar.
Låt den steka tills potatisen är halvmjuk.

Vänd kakan med hjälp av ett lock, häll lite olja i pannan och stek den på andra sidan tills potatisen är
mjuk men inte mer.

Serveras till finare kötträtter eller tillsammans med knaperstekt bacon.

 

 

Rösti 4 port

700 g råriven potatis
120 g hackad lök
80 g finstrimlat bacon
salt, peppar
muscotnöt
gräslök, persilja

Bryn lök och bacon i margarin. Tillsätt potatisen och kryddorna.
Tryck till och ster kakan gyllenbrun och frasig på låg värme.
Vänd och stek andra sidan.

 

 

 

image_pdfimage_print