Rabarberchutney

Rabarberchutney 

600 g rabarber i skivor
2 st rödlökar
1 msk ättika
1 dl vatten
5 dl socker
3 cm finhackad ingefära
ev. 2 msk curry
1 st röd chili
6 – 8 torkade aprikoser

Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka 25 – 30 minuter, rör om då och då.
Häll upp i rena och varma burkar. Förvara i kylen.
Gott till grillat kött och fågel.
Tips! Chili kan ersättas med chiliflakes.

Rabarberchutney

1/2 rödlök i bitar
smör
200 g rabarber i skivor
1,5 dl socker
1/2 syltad ingefära

Fräs löken mjukt i smör. Tillsätt rabarber och socker. Låt chutneyn småkoka ca 20 minuter. Rör om då och då. Låt den kallna.
Skär ingefäran i riktigt små bitar och rör ner i chutneyn. Förvara i kylen.
Servera till ost, kex eller skorpor.

 

 

image_pdfimage_print