Rotfruktsgratäng

rotfruktsgratin400
Rotfruktsgratäng 2 port

3 st potatisar (200 g)
1 liten morötter eller sötpotatis (100 g)
1 liten palsternacka (100 g)
½ tsk salt
1 krm peppar
ev. oregano
100 g riven ost (17%)
2,5 – 3 dl mellangrädde

 

Skala och skiva potatis och rotfrukter tunnt. Varva potatis,rotfrukter, ost, salt och kryddor i en ugnssäker form.
Häll över grädden och grädda i 225 graders ugnsvärme ca 45 min tills potatisen är mjuk.
Tips! Koka rotsakerna och potatisen först i grädde, salt och peppar ca 10 min. Tillsätt oregano.
Gratinera mitt i ugnen i 275 grader ca 10 min.
 

Rotfruktsgratäng 10 port

15 st potatisar
3 st morötter (eller 1 sötpotatis)
3 st palsternacka
2,5 tsk salt
3 krm peppar
ev. oregano
0,5 dl riven ost (17%)
6-7 dl matlagningsgrädde

 

Skala och skiva potatis och rotfrukter tunnt. Varva potatis,rotfrukter, ost, salt och kryddor i en ugnssäker form.
Häll över grädden och grädda i 225 graders ugnsvärme ca 45 min tills potatisen är mjuk.

 

image_pdfimage_print