Smörgåstårta med skinka
Smörgåstårtbottnar ca 20×30 eller Polarbröd 1,5 paket
Skink- och ostfyllning:
2 dl creme fraiche tomat & basilika
50 g riven västerbottnsost
1 dl soltorkade tomater finhackade
100 g rökt skinka
Skinkfyllning:
200 g färskost, naturell
2 tsk pepparrot,riven
1 dl bladpersilja, strimlad
100 g skinka kokt eller rökt, strimlad
Garnering: Två olika förslag:
2 dl vispgrädde (vispas) + 1 dl lättmajonnäs
eller Bredbar skinkost
Dekorering:
Skinka, ost,
tomater, gurka, vindruvor
Kokta ägg
Grönsallad (eller skivad gurka) runt tårtan
.
Fyllning:
Finhacka soltorkade tomater och den rökta skinkan. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen. Pensla bottnarna med mjölk. Bred hälften av fyllningen på den nedersta botten. Lägg på nästa botten och resten av fyllningen på den. Lägg på nästa botten.
Garnering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan.
Hacka salladen i strimlor och fäst den runt tårtan. Garnera med skinkrullar, tomatklyftor, ost och gurka.
Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.
Farsdagstårta 10 bitar
Smörgåstårtbottnar ca 20×30 eller Polarbröd 1,5 paket
Fyllning 1
150 g strimlad skinka
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl hackad persilja
salt o peppar
Fyllning 2
½ grillad kyckling (eller salladskyckling)
1 dl bostongurka
1,5 dl créme fraiche
Garnering:
2 dl gräddfil
2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot (tub)
1 st gurka
Salladsblad
Topping:
15 skivad rökt skinka
15 dkivaor rostbiff
200 g brieost
1 st kiwi
10 jordgubbar (kan uteslutas)
10 körsbärstomater
10 vindruvor
3 msk rostad lök
persilja