Smörgåstårta med fisk och räkor: 8 – 10 port
Smörgåstårtbottnar ca 20×30
eller polarkaka 1,5 förpackningar
Tonfisk- alt. makrillfyllning:
1 burk Tonfisk i vatten (låt rinna av väl)
eller makrill på burk (skrapa bort en del av tomatsåsen)
1 dl Creme fraiche
hackad smörgåsgurka
citronpeppar
Räkfyllning:
200 g räkor skalade
1 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 salladslök
2 msk hackad dill
rivet citronskal
salt, svartpeppar
Garnering:
*2 dl vispgrädde + 1 dl lättmajonnäs
*Bredbar räkost
Dekorering:
Alt. 1 Kokta ägg i skivor eller hackade, laxrosor, räkor, tomater, gurka
Alt. 2 Lax, formade till rosor ägg, dillvippor, tomater, gurka, citron eller lime
Garnering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan. Skiva gurkan och fäst den runt tårtan. Garnera med skinkrullar, tomatklyftor och citronskivor.
Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.
Laxtårta med kräftstjärtfyllning : 8 – 10 port
Smörgåstårtbottnar ca 20×30
eller polarkaka 1,5 förpackningar
Fyllning: räcker till 2 lager
3 st hårdkokta ägg
350 g kräftstjärtar (häll ut spadet)
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
2 tsk riven pepparrot från tub
1 dl dill
1 st citron
salt o peppar
Dekoreringskräm: 8 p
2 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
Topping:
200 g kallrökt lax
citron
Salladsblad runt om
Tips: strö över klippt gräslök