Vegetarisk smörgåstårta 8 – 10 bitar
Smörgåstårtbottnar
Flera olika fyllningsförslag:
Fyllning 1:
1 burk krossad ananas
3 dl tärnad gurka
3 dl tärnad äpple
3 dl vispgrädde
4 msk majonnäs
Fyllning 2:
2 dl créme fraiche
1 st rött äpple, tärnad
1 dl saltgurka, tärnad
1 dl soltorkade tomater, strimlade
Fetaostfyllning:
2 dl créme fraiche
150 g fetaost
1 dl soltorkade tomater, strimlade
2 msk rivet citronskal
Avokadofyllning:
3 st avokado
1 msk citron, pressad
2 msk rödlök, finhackad
3 msk créme fraiche
Röd pestofyllning:
100 g cashewnötter
2 vitlöksklyftor
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
4 msk citronsaft
salt o peppar
Mixa alltsammans
Dekoreringskräm:
2 dl vispgrädde + 1 dl majonnäs
Topping:
1 bit gurka i skivor
Körsbärstomater, basilika
10 skivor ost i rullar
10 vindruvor eller physallis (halverade)
Salladsblad runt om tårtan
Bred bottnarna med smör och sedan fyllningen. Linda i plastfolie över hela tårtan dagen innan.
Bred grädde/majonnäs alt. bredbart naturell ost över hela tårtan.
Dekorera tårtan.