Squashlasagne

image_print

Squashlasagne 2 port

½ squash
salt
lökpulver
vitlökspulver
olivolja
250 g nötfärs
2 dl krossade tomater
1 tsk torkad basilika eller oregano
½ tsk timjan
Salt och svartpeppar
smör
1 dl mellangrädde
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva squashen på längden.
Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.

Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lökpulver, vitlökspulver pass tomater, och örtkryddor.
Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i ca 10 minuter.
Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten.
Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash..
Häll på grädden. Riv osten och strö över gratängen.
Gratinera i ugn 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

OBS! Squash heter zucchini i Italien.