Chokladmousse 4 port
100 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl strösocker
Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Vispa grädden lätt.
Vispa äggulorna och socker fluffigt. Tillsätt ägg-sockerblandningen i chokladen under kraftig vispning. Vänd ner den vispade grädden under omrörning. Snabbkyl moussen 10 minuter i frysen.
Fördela moussen i skålar, glas eller koppar. Ställ skålarna i kylen minst en timme innan servering.
Dekorera med exotiska frukter eller bär.
Nyttig chokladmousse 4 port
2 st bananer
2 st avokados
6 msk kakao
Skala bananerna och avokados.
Blanda ingredienserna i en mixer och mixa i 3 minuter tills det är fluffigt.
Fördela moussen i skålar, glas eller koppar.
Dekorera med bananskivor och hackade valnötter. Eller färska bär.