Italienska köttbullar

 itkbullar400

Italienska köttbullar med pasta 

Köttbullar 2 port:

250 g köttfärs
1/2 dl ströbröd eller vitt bröd
2 msk vatten
1/2 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
1 ägg

Olivolja till stekning

Tomatsås 2 port:
2 dl passerade tomater
½ dl rött vin
1 tsk basilika färsk eller torkad
1 vitlöksklyfta eller vitlökspulver
svartpeppar
2 tsk köttfond

Köttbullar 4 port
500 g köttfärs
1 dl ströbröd eller vitt bröd
4 msk vatten
1 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
2 ägg

Olivolja till stekning

Tomatsås 4 port:
4 dl passerade tomater
1 dl rött vin
2 tsk basilika färsk eller torkad
2 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
svartpeppar
4 tsk köttfond

Pasta: 3 – 4  nystan bandspaghetti/portion
Vatten och salt

Färsbullarna:
Blanda ihop färsen med alla ingredienserna. Rulla stora köttbullar, 3 st per portion. Bryn köttbullarna i olivolja runt om.

Sås:
Blanda ihop ingredienserna till såsen och koka upp den.
Lägg i köttbullarna och koka några minuter.

Under tiden kokas pastan al dente.
Tag upp köttbullarna, blanda såsen med pastan och lägg upp den på tallriken. Lägg köttbullarna ovanpå pastan och strö över riven ost.

OBS! Det går att rulla mindre köttbullar, om man föredrar det .

image_pdfimage_print