Italienska köttbullar med pasta 2 port
Köttbullar:
250 g köttfärs
1/2 dl ströbröd eller vitt bröd
2 msk vatten
1/2 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
1 ägg
Olivolja till stekning
Tomatsås:
2 dl passerade tomater
½ dl rött vin
1 tsk basilika färsk eller torkad
1 vitlöksklyfta eller vitlökspulver
svartpeppar
2 tsk köttfond
Pasta:
6 – 8 nystan bandspaghetti
Vatten och salt
Blanda ihop färsen med alla ingredienserna. Rulla stora köttbullar, 3 st per portion.
Bryn köttbullarna i olivolja runt om.
Koka tomatsåsen. Lägg i köttbullarna och koka några minuter.
Under tiden koka pastan.
Tag upp köttbullarna, blanda såsen med pastan. Lägg upp köttbullarna ovanpå pastan och strö över riven ost.
OBS! Det går att rulla mindre köttbullar, om man föredrar det .