Italienska köttbullar med pasta
Köttbullar 2 port:
250 g köttfärs
1/2 dl ströbröd eller vitt bröd
2 msk vatten
1/2 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
1 ägg
Olivolja till stekning
Tomatsås 2 port:
2 dl passerade tomater
½ dl rött vin
1 tsk basilika färsk eller torkad
1 vitlöksklyfta eller vitlökspulver
svartpeppar
2 tsk köttfond
Köttbullar 4 port
500 g köttfärs
1 dl ströbröd eller vitt bröd
4 msk vatten
1 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
2 ägg
Olivolja till stekning
Tomatsås 4 port:
4 dl passerade tomater
1 dl rött vin
2 tsk basilika färsk eller torkad
2 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
svartpeppar
4 tsk köttfond
Pasta: 3 – 4 nystan bandspaghetti/portion
Vatten och salt
Färsbullarna:
Blanda ihop färsen med alla ingredienserna. Rulla stora köttbullar, 3 st per portion. Bryn köttbullarna i olivolja runt om.
Sås:
Blanda ihop ingredienserna till såsen och koka upp den.
Lägg i köttbullarna och koka några minuter.
Under tiden kokas pastan al dente.
Tag upp köttbullarna, blanda såsen med pastan och lägg upp den på tallriken. Lägg köttbullarna ovanpå pastan och strö över riven ost.
OBS! Det går att rulla mindre köttbullar, om man föredrar det .