
Köttfärssås med spaghetti
Spaghetti Bolognese
2 port
50 g bacon i strimlor
150 – 200 g köttfärs
½ gul lök (eller lökpulver)
olja till stekning
2 dl passerade tomater
1 dl rött vin eller vatten
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning eller fond
1 pressad vitlök (eller vitlökspulver)
oregano eller basilika
svartpeppar
(cayennepeppar för starkare sås)
Spaghetti Bolognese
4 port:
olivolja
100 g bacon i strimlor
1 finhackad lök
1 finhackad morot
1 finhackad stjälk bladselleri
400 g blandfärs
1,5 dl rödvin
5 msk krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 dl vatten + 1 msk köttfond
Salt och peppar
400 g spaghetti
Vatten + salt
Bryn köttfärsen och löken i olja. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré och köttbuljong.
Pressa i vitlök och krydda såsen. Låt den sjuda 15 – 30 minuter. Späd med mera vatten (pastavatten)om det behövs.
Servera med spaghetti, riven parmesan och rivna morötter.
Tips! Ersätt en del av färsen med morot och ev. rotselleri.