Kryddstark köttfärsröra i majsbröd
Färsröra 2 port:
250 g köttfärs
½ gul lök
2 st vitlöksklyftor tunnt skivade
½ tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
2 dl passerade eller krossade tomater
½ tärning köttbuljong
½ dl rött vin
Majsbröd 2 port:
½ dl majsmjöl
0,75 dl vetemjöl
lite socker
1/4 msk bakpulver
1/2 tsk chilipulver
1 msk olivolja
3/4 dl mjölk
1 st äggvita
Färsröra 4 port:
500 g köttfärs
1 gul lök
4 st vitlöksklyftor tunt skivade
1 tsk chilipulver
4 krm cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
4 dl passerade eller krossade tomater
1 tärning köttbuljong
1 dl rött vin
Majsbröd 4 port:
1 dl majsmjöl
1,5 dl vetemjöl
lite socker
1/2 msk bakpulver
1 tsk chilipulver
2 msk olivolja
1,5 dl mjölk
2 st äggvitor’
Färsröra: Stek köttfärsen och löken. Krydda.
Tillsätt passerad/krossad tomat, köttbuljong och rött vin.
Låt sjuda 15 – 20 min.
Majsbröd: Rör ihop de torra ingredienserna och olja. Blanda med mjölk och äggvita.
1. Smörj 7,5 dl:s eldfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll majsbrödsdegen i formen.
3. Lägg köttfärsröran mitt på degen, men lämna 1,5 cm runt kanterna.
4. Baka 25 min i ugnen.
Pensla brödkanten med smält smör. Låt stå 5 min.
Servera med sallad.