Kryddstark köttfärsröra i majsbröd

f_rsimajsb400

Kryddstark köttfärsröra i majsbröd

Färsröra 2 port:

250   g     köttfärs
½       gul  lök
2      st     vitlöksklyftor tunnt skivade
½      tsk   chilipulver
2      krm  cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
2 dl passerade eller krossade tomater
½     tärning   köttbuljong
½ dl  rött vin

Majsbröd 2 port:
½     dl      majsmjöl
0,75   dl      vetemjöl
lite   socker
1/4   msk   bakpulver
1/2   tsk     chilipulver
1       msk   olivolja
3/4   dl       mjölk
1        st     äggvita

Färsröra 4 port:

500   g     köttfärs
1       gul  lök
4     st     vitlöksklyftor tunt skivade
1      tsk   chilipulver
4      krm  cayennepeppar
svartpeppar
ev. tacokrydda
4 dl passerade eller krossade tomater
1    tärning   köttbuljong
1 dl  rött vin

Majsbröd 4 port:
1    dl      majsmjöl
1,5   dl      vetemjöl
lite   socker
1/2   msk   bakpulver
1   tsk     chilipulver
2       msk   olivolja
1,5   dl       mjölk
2       st     äggvitor’

Färsröra: Stek köttfärsen och löken. Krydda.
Tillsätt passerad/krossad tomat, köttbuljong och rött vin.
Låt sjuda 15 – 20 min.
Majsbröd: Rör ihop de torra ingredienserna och olja. Blanda med mjölk och äggvita.

1. Smörj 7,5 dl:s eldfast form.  Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll majsbrödsdegen i formen.
3. Lägg köttfärsröran mitt på degen, men lämna 1,5 cm runt kanterna.
4. Baka 25 min i ugnen.
Pensla brödkanten med smält smör. Låt stå 5 min.
Servera med sallad.

image_pdfimage_print