Favoritlax i ugn 2 – 4 port
2 port
ca 300 g laxfilé
lite svartpeppar
½ burk kräftstjärtar i lag
Blanda ihop:
½ tub hummer & krabbost
1,25 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
½ dl hackad färsk dill
Strö över:
1 dl riven västerbottensost
4 port
ca 600 g laxfilé
lite svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag
Blanda ihop:
1 tub hummer & krabbost
2,5 dl mellangrädde
2 msk hummerfond
1 dl hackad färsk dill
Strö över:
2 dl riven västerbottensost
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfilén i en ugnsform och peppra.
Fördela kräftstjärtarna utan lag över fisken.
Blanda ihop mjukost, grädde, hummerfond och dill.
Häll blandningen över fisken. Strö över riven ost.
Gratinera ca 20 – 25 minuter.
Servera med potatis, sparris och citronklyfta.
Tips! Hummer & krabbost kan bytas ut mot kräftost.
Osten kan ersättas med annan smakrik ost.