Karibisk lax 2 port
260 g laxfilé, utan skinn och ben
½ tsk kryddpepparkorn, grovmalda
½ tsk torkad piri piri
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära, mald
1 tsk havssalt
Gnid in laxen och låt den vila i rumstemperatur ca 15 – 30 min.
Ugnsbakade sötpotatisar
300 g Sötpotatis
olivolja
oregano
timjan
salt
Skala potatisen. Skär den i klyftor. Pensla med olja:
Strö över oregano, timjan och salt.
Baka i 225 grader tills de är mjuka.
Sänk värmen till 175 grader. Ugnstek laxen ca 15 minuter.
Vitlökscreme
1 dl creme fraiche
½ msk majonnäs
1 st pressade vitlöksklyftor
½ st lime, rivet skal
1-1,5 tsk färskpressad limesaft
Rör ihop ingredienserna. Ställ i kylen.
.
Fruktsalsa
mango i tärningar (färsk eller fryst)
ananas i tärningar (färsk eller koncerverad)
körsbärstomater i klyftor
salladslök i skivor
Dressing:
1-1,5 msk olivolja
1 tsk pressad lime
½-1 msk grovsalt/havssalt
sambal oelek
Blanda ihop frukt och grönsakerna. Häll över dressingen och rör ihop.