Stekt panerad spätta 2 och 4 port:
2 port
4 spätta filéer
salt
1 litet ägg
1 dl ströbröd
citronpeppar
Smör eller margarin till stekning.
4 port
8 spätta filéer
salt
2 små ägg
2 dl ströbröd
citronpeppar
Smör eller margarin till stekning.
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet med salt.
Salta spättafiléerna och lägg dom dubbelt.
Vänd de dubbla filéerna först i ägg och sedan i ströbrödet.
Krydda med citronpeppar och låt dem ligga 5 minuter på skärbredan.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek dubbla filéerna på mellanstark värme ca 4 minuter per sida.
Servera med potatismos, zucchinigratäng och citronskivor.
Tips! Filéerna kan fyllas med tex philadelphiaost
Zucchinigratäng
2 port
1 st små zucchini
3 st färska tomater
timjan (färsk eller torkad)
salt, peppar
½ dl mellangrädde
50 g lagrad ost
4 port
2 st små zucchini
6 st färska tomater
timjan (färsk eller torkad)
salt, peppar
1 dl mellangrädde
100 g lagrad ost
Skiva zucchinin och fräs i smör i en vid stekpanna. Skiva tomaterna.
Lägg grönsakerna i en smord ugnsform och krydda med timjan, salt och peppar.
Slå på grädden och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 25 – 30 min.
Servera spättan och gratängen med potatis eller potatismos.