Grekisk pytt i panna

 

Grekisk pytt i panna 2 port

200 g fläskfilé

Marinad:
0,5 dl olivolja
1 msk soja
1,5 pressade vitlöksklyftor
½ msk riven ingefära (eller ½ tsk torkad)
½ msk sambal oelek
salt och peppar

200 g potatis
1 st paprika (röd eller gul)
1 st gul eller röd lök
6 körsbärstomater
50 g fetaost

Blanda ihop marinaden. Strimla köttet och lägg den i marinaden.
Marinera några timmar i kylen.
Skala potatisen, skär den i klyftor och koka i en kastrull 3 – 5 minuter.
Häll ut kokvattnet och fördela potatisen i en oljad ugnsform.
Grädda i 225 graders ugnsvärme 20 minuter.
Skär paprika och lök i klyftor, dela tomaterna i halvor. Lägg grönsakerna och köttet på potatisen.  Grädda ytterligare 10 – 15 minuter.
Smula fetaosten och strö över den varma rätten.

Servera med bröd och tzatziki eller créme fraiche -dressingen.

Créme fraiche -dressing:

2 dl créme fraiche
2 msk majonnäs
Salladskrydda
Vitlökspulver

Tips! Stek köttet separat i en stekpanna.
Köttet kan bytas ut mot kyckling i större bitar.
För vegetarisk alternativ: Quorn eller stekt halloumi.

 

 

image_pdfimage_print